Nyckelfärdig tillbyggnad för Fitesas fabrik i Norrköping

Arqly tar ett helhetsansvar för tillbyggnationen av Fitesas nya maskinlinje, från projektering till genomförande för en nyckelfärdig fabrik. Vi bidrar med våra kompetenser inom projektledning, arkitektur, konstruktion, installationsledning och besiktning.

“På hela 1,5 år ska vi förvandla en idé till en välfungerande produktionslinje i toppklass. Det är ett spännande projekt med en utmanande tidplan. Det är då vi verkligen kan bevisa styrkan i Arqly. Som projektledare är det extra kul att se hur projektörer, entreprenörer och beställare kommer samman, bryter gamla mönster och tillsammans skapar, bidrar och bygger upp en produkt baserad på tillit, erfarenheter och kunskap, säger Jens Holmberg, Projektledare Arqly

Fitesa tillverkar nonwoven som är ett mjukt, textilliknande material, baserat på tunna polymerfibrer. Fitesas material går främst till blöjor, bindor och inkontinensskydd. Fitesa har produktionsenheter förutom i Europa även i Nordamerika, Sydamerika, Asien och i Mellanöstern.

Val av entreprenadform

Entreprenader Det finns två huvudtyper av entreprenadformer i Sverige – Totalentreprenad och Utförandeentreprenad. Dessa kan också kombineras och ha olika ansvarsfördelning mellan beställare och entreprenad.

Läs mer

Koncernen växer!

ED Gruppen förvärvar Norrköpingsföretagen SEFAB samt ER Maskinuthyrning. – Att ED-koncernen som Arqly är en del av växer inom entreprenad ser vi mycket positivt på.

Läs mer