Byggnadskonstruktion 

Hos oss på Arqly Byggnadskonstruktion möter du våra konstruktörer som är tillgängliga och tillmötesgående, där ingenting är omöjligt.

Om- och nybyggnationer

Som konstruktör har vi först och främst ansvar för byggnadens bärande stomme, både när det kommer till om- och nybyggnation.  

Vid en ombyggnation är det viktigt att kontrollera och undersöka skicket på den befintliga stommen. Då ser vi vilka möjligheter och begränsningar som finns. Utifrån de önskemål som beställaren har, tar konstruktören sedan fram vilka åtgärder som måste utföras på den befintliga stommen.

Vid nybyggnation ska en hel stomme tas fram och här finns det oändligt med lösningar. Vi som konstruktörer optimerar då stommen mot byggnadens användningsområde och beställarkrav. Eftersom vi jobbat nära produktion i många år vet vi även vilka lösningar som är mest kostnadseffektiva!  

Ekonomisk och hållbar

Till oss på Byggnadskonstruktion kan du komma med projekt gällande konstruktion i stål, trä, betong, kolfiber eller murverk. Vi erbjuder även rådgivning för vilken konstruktion som är den rätta för ditt projekt. Vi har med oss ett helhetstänk under projekteringen. Den lösningen som ur ett rent konstruktionsmässigt perspektiv ser bäst ut kanske inte är den lösningen som är bäst rent ekonomiskt eller tidsmässigt.

Det är självklart för oss att arbeta med fuktsäkra konstruktioner. Där har vi stor erfarenhet och kan även samarbeta med våra egna fuktsakkunniga. Vi är vana att dokumentera vårt arbete enligt ByggaF-metoden.

Erfarenhet och tekniskt kunnande

Vi har erfarenhet av en mängd olika projekt, som komplexa ombyggnationer och tillbyggnationer, kulturmärkta byggnader och träbyggnader, likväl som handel, kontor, vårdanläggningar, bostäder och skolor. Vi har även arbetat med mer komplexa projekt som Skyddsrum, Ishall, Industri och Simhall.

Ansvar och tjänster

Vi tar på oss huvudkonstruktionsansvar, vilket innebär att vi tar ansvar för helheten. Vi tar samordningsansvar mellan exempelvis prefableverantör, stomleverantör och takstolsleverantör.  

Utöver detta kan vi även anlitas för tredjepartsgranskning. Det är ett sätt att säkerställa att handlingarna uppfyller ställda krav och för att förebygga brister och felaktigheter.  

Om du behöver en konstruktionsdokumentation hjälper våra konstruktörer dig. Syftet med en konstruktionsdokumentation är att ge byggherrar, förvaltare och byggnadsnämnden en överblick över husets konstruktion.

Byggarbetsplats

Kontakta oss!

Östergötland

Anton Falkman

Relaterade tjänster

Byggarbetsplats
Konstruktion
Beräkningar

Vi på Arqly kan hjälpa till med olika typer av...

Arkitektur
BIM-Samordning  

Hos Arqly erbjuder vi tjänster inom BIM-samordning. BIM, eller Building...

SMHI Entre (glasfasad)
Konstruktion
Trä- och klimatsmart konstruktion

Trä är ett klimatsmart material, då det är både förnybart...