Sittpuffar

Varför namnet Arqly?

Det är vår medarbetare Sabina Karjalainen som kom med namnförslaget Arqly. Vi passade på att ställa några frågor till henne!

 

Vad betyder Arqly för dig?
Arqly känns kreativt och hemma. Det är ett namn som beskriver oss och håller oss samman. We are Arqly.

 

Hur kom du på namnet?
Arqly är en kreativ lek med ord. I engelskan lägger man till ändelsen -ly i ett ord när man ska göra om ett adjektiv till ett adverb. Adverbet är ett beskrivande ord av verbet.

Detta gör att ARQ, som härstammar från Arquitectura = Arkitektur, blir beskrivande med ändelsen -ly och ger känslan av att något är ”Arkitektigt”.

Namnet kändes bara rätt både i sin grafiska form och i sitt uttryck, och det är jättekul att namnet blev framröstat av hela koncernen.

 

Vad fick du inspiration ifrån?
Jag försökte ta inspiration från allt som inspirerar mig i mitt yrke och min kreativa process. Arkitektur finns i min mening i allt, och är rum, flöden, färg, form, riktlinjer, program, konstruktion, byggnation, människor, platser (etc) och tillslut även tiden och livet. Allt knyts samman och skapar arkitektur som i sin tur också skapar; möten, minnen, möjligheter, känslor etc.

Vi är en koncern som har många kompetenser att erbjuda och som alla skapar och säkerställer arkitekturen; från första skiss till konstruktion, byggprocess och färdig byggnad och det kändes då rätt att tillsammans samlas under Arqly.

Jag har även studerat arkitektur ett halvår i Spanien så det spanska ordet för arkitektur, arquitectura ligger nära och gav namnet en liten grafisk knorr i form av Q:et.

Lär mer om varför vi bytte namn här

Arqly växer | Stockholm

Den 8 April välkomnar vi Göran Eriksson till Arqlys kontor på Södermalm i Stockholm. I och med detta är vi nu 9 kollegor på plats,

Läs mer

Arqly växer | Nyköping 

2020 anställde vi Ludvig Svehn för att starta upp vår verksamhet i Nyköping. Idag har vi 8 st medarbetare på plats och en stark Bygg-

Läs mer