Hur kan vi jobba med AR/QR i inredningsprojekt?

ARQLY INREDNING PRESENTERAR: AR-koder och QR-koder

Hur använder vi AR/ QR i inredningssammanhang?

 

AR-koder – är en förkortning för Augmented Reality, det är en teknik som lägger till digitala element till den verkliga världen genom en kamera eller en skärm.
Man kan skapa en virtuell planlösning och med hjälp av AR kod och placera ut möbler och inredning för att se hur miljön ser ut innan man gör några inköp.

QR-koder – är en förkortning av Quick Respons, koderna kan innehålla många olika typer av information och går att anpassa till önskat utseende, färg och storlek, det går även lägga till logotyp eller andra designelement.

 

Vid genomförande av inredningsprojekt som strävar efter hög grad av hållbarhet och cirkularitet kan vi använda oss av QR-koder där man märker varje produkt med en unik kod som innehåller aktuell och relevant information exempelvis leverantör, antal, inköpspår och placering vilket ger full kontroll och möjlighet att kontinuerligt analysera, spåra och hantera produkterna.

Man kan också använda QR-koder för att berätta mer om sitt företag.
Till exempel kan man placera en QR-kod i entrén som välkomnar besökare, eller en QR-kod i mötesrummet som berättar om företaget eller dess produkter.

Ett exempel på en plats som använder QR-koder för inredning är Sollentuna kyrka där du kan upptäcka dess historia, inredning och konstföremål genom att skanna QR-koder med din mobiltelefon. På samma sätt går det att göra arbetsplatsen mer interaktiv och intressant
för medarbetare och besökare.

 

Vi projekterar inredning och har hög kompetens, bland annat inom tekniska lösningar. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi till med din miljö!

Koncernen växer!

ED Gruppen förvärvar Norrköpingsföretagen SEFAB samt ER Maskinuthyrning. – Att ED-koncernen som Arqly är en del av växer inom entreprenad ser vi mycket positivt på.

Läs mer

Projekt åt Katolska Kyrkan

På Bygg-och Projektledning har vi återkommande uppdrag åt Katolska Kyrkan. Sverige har idag 44 församlingar spridda över landet. Arqly med Fredrik Ideborg i spetsen är

Läs mer