Markanvisningstävling Bönnernviken

Vi vann markanvisningstävling Bönnernviken tillsammans med ED Bygg och Söderstaden. En spännande förprojektering av området har nu tagit vid där vi i nära samarbete med Finspångs kommun arbetar för att förädla området i enlighet med vårt tävlingsförslag.

Bönnernviken är ett av Finspångs mest attraktiva utvecklingsområden. Här finns möjlighet att tillskapa uppemot 250-350 nya bostäder. Bönnernviken är unikt med sitt centrala läge, långa strandlinje och sammanhängande naturområde. Fokus för oss har varit att lyfta befintliga naturvärden samt tillskapa bostäder, nya naturvärden och sociala mötesplatser och vistelseområden under mottot ”Bostäder i naturen”.

I vår vision med förslaget för Bönnernviken har målbilden för området varit att skapa ett område som tydligt påvisar harmoni mellan natur och arkitektur.

Området ska vara tillgängligt för allmänheten där grönytor och natur bevaras och förbättras. Strövområde utmed strandlinjen förstärks och rustas upp till en lättåtkomlig och trygg miljö.

Bevarandet och omdisponering av viktiga befintliga byggnader kan utgöra navet i exploateringen, där adderandet av en ny arkitektur med varierande volym och materialitet smälter in i området och ger Bönnernviken en ny karaktär.

Val av entreprenadform

Entreprenader Det finns två huvudtyper av entreprenadformer i Sverige – Totalentreprenad och Utförandeentreprenad. Dessa kan också kombineras och ha olika ansvarsfördelning mellan beställare och entreprenad.

Läs mer

Koncernen växer!

ED Gruppen förvärvar Norrköpingsföretagen SEFAB samt ER Maskinuthyrning. – Att ED-koncernen som Arqly är en del av växer inom entreprenad ser vi mycket positivt på.

Läs mer