Utsiktstorn, Naturum Dalarna, Siljansnäs

Vi har varit med och arbetat med Utsiktstornet Naturum Dalarna i Siljansnäs. På platsen fanns tidigare ett utsiktstorn från 1930 men på grund av stort renoveringsbehov tog beslutet att i stället bygga ett nytt. Tornet bygger 32 meter över marken med en fin utsikt över Siljan.

Tornet är utformat med ett ut- och invändigt observatorie. Fasaden består av Shou Sugi Ban, en träpanel som har bränts för att bli motståndskraftig mot fukt och brand och ger ett vackert utseende. Tornet består av  en trästomme och projektet har ett stort miljöfokus. Tornet är utformat med hiss för att vara tillgängligt för alla.

Vi har arbetat på uppdrag åt Byggpartner. Uppdraget bestod av att producera bygghandlingar för A, samt tillgänglighetsutlåtande inför bygglov och slutsamråd.

Läs mer här: https://www.naturumdalarna.se/torn/

Inred med stil!

ARQLY INREDNING PRESENTERAR: Stilarter Att inreda efter sin personlighet är ett kreativt och givande sätt att skapa ett utrymme som verkligen känns som ditt eget.

Läs mer

Construction Management

Byggprojekt är komplexa och kräver mycket och varierad kompetens. För att göra det enklare, men ändå behålla kontrollen över projektet, kan byggherren använda sig av

Läs mer