Medarbetarintervju – Robert Emmoth

Robert Emmoth jobbar på Arqly som A-projektör/projekteringsledare och har 10 års erfarenhet av allt från första skiss till färdig handling. Robert arbetar som chef för Arqly Dalarna och vi passade på att ställa några frågor till honom:

 

Hur länge har du jobbat på Arqly i Dalarna?

Jag har jobbat på Arqly i 10 år. När jag började hette det GKAK och det var första jobbet efter plugget på högskolan. För några år sedan gick samtliga företag under den dåvarande koncernen ihop till ett varumärke, Arqly.

 

När blev du chef för Arqly Dalarna och vad innebär rollen?

Det var vid årsbrytet 2020-2021. Rollen innebär förenklat ett övergripande ansvar över projekt, personal, ekonomi och marknad utöver dessa områden arbetar jag även en stor del i projekt. Det är roligt då jag får en stor variation i arbetsuppgifter från dag till dag.

 

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut för en medarbetare inom företaget?

Det finns stora möjligheter att påverka sin egen yrkesroll, och även att byta mellan olika discipliner på kontoret. Vi har regelbundna avstämningar där vi stämmer av medarbetarens önskemål och väger det mot företagets behov. Eftersom vi inte är så många så får man vara delaktig i projektens alla skeden och får hjälpa till där det behövs. I och med det tillåts man testa på flera olika roller.

 

Finns det några särskilda färdigheter eller erfarenheter som ni prioriterar när ni anställer nya medarbetare?

Det är viktigt att man passar in i gruppen. Att den sökandes sociala förmåga matchar oss som redan jobbar här. Vi strävar alltid efter att man får träffa alla kollegor inom disciplinen innan så att alla får chans att tycka till och vara delaktiga i rekryteringen. Som sagt så är vi en sammansvetsad grupp, som gärna blir fler, och det är viktigt för oss att det blir rätt personer.

 

Vilka utmaningar står ni på Arqly Dalarna inför just nu, och hur ser du att en ny medarbetare kan bidra?

Just nu ser vi en ökad projektingång med många nya jobb som startar framöver. De som jobbar nu har mycket i sina händer, både på arkitektur, bygg- och projektledning. Det är framför allt våra industriprojekt som gasar på och där det händer mycket. Därför ser vi nu ett behov av att växa med flera medarbetare. Dels för att kunna avlasta de som redan jobbar i projekten, dels för att inte behöva tacka nej till nya uppdrag. Som anställd hos oss får man möjlighet till stort eget ansvar.

 

Vilka är de främsta målen för avdelningen/teamet det här året?

Just nu ligger fokus på att ha roligt och må bra, och samtidigt gå bra ekonomiskt. Balans.

Inred med stil!

ARQLY INREDNING PRESENTERAR: Stilarter Att inreda efter sin personlighet är ett kreativt och givande sätt att skapa ett utrymme som verkligen känns som ditt eget.

Läs mer

Construction Management

Byggprojekt är komplexa och kräver mycket och varierad kompetens. För att göra det enklare, men ändå behålla kontrollen över projektet, kan byggherren använda sig av

Läs mer