Industrilokaler får nytt liv som skollokaler

Grundskolan Vittra Röda Stan ligger placerad i anknytning till Marielund och Röda Stan i Norrköping. Just nu pågår ombyggnation av industrilokalen mot Bergslagsgatan för att utöka skollokalerna och på så sätt ge möjlighet för Vittra Röda stan att utöka antalet nya elever med 240 barn i åk 6-9!

 

Totalt är det ca 1700 kvm som ska byggas om. I detta projekt arbetar Arqly som projektledare på uppdrag av Hemsö. Kron & Karlsson är totalentreprenör. De nya lokalerna har stora fina fönster mot Bergslagsgatan och förutom klassrum kommer eleverna även få egen hemkunskap, musiksal, scen, uppehållsytor samt elevhälsa i lokalerna. Det blir också en ny huvudentré till lokalen mot Bergslagsgatan.

 

För Arqly har projektet inneburit speciella utmaningar i form av de förberedande arbeten som krävs när en äldre industrilokal ska anpassas efter skolverksamhet. Planeringen började hösten 2020, vilket gör det extra skönt att bygget är igång och beräknad inflyttning i de nya lokalerna för skolan är till påsk 2022.

Tellus växer fram!

På första parkett till Maren i centrala Södertälje tornar kv Tellus 5 upp sig. En byggnad som kommer att imponera med sina 16 våningar. Byggnaden

Läs mer