Medarbetarintervju – Lennie Forså

Lennie Forså jobbar som chef för affärsområde Energi & Teknik. Han har lång erfarenhet som projektledare inom energi- och VVS-projekt och vi passade på att ställa några frågor till honom:

 

Vilken roll har du på Arqly?

Min roll på Arqly idag är att jag har förmånen att bygga upp ett nytt affärsområde inom Energi & Teknik, där jag är enhetschef. Min spetskompetens ligger inom innovativa energibesparingsåtgärder för alla typer av byggnader.

 

Vad ingår i Affärsområde Energi & Teknik?

Inom Energi & Tekniks portfölj ingår bland annat,

  • Statusinventeringar
  • Energianalyser
  • Projektledning i Energiprojekt
  • Energioptimering

 

Vad är planerna för Affärsområde Energi & Teknik framåt?

Vår plan för Energi & Teknik är att bygga en grupp med mycket erfarenhet och goda meriter. Ambitionen är att vi ska bli 3-4 nya medarbetare i gruppen under 2024  i just de områdena vi verkar inom. Arqly ska vara det självklara valet för fastighetsägare oavsett om det är en bostadsrättsförening, allmännyttan eller inom industrisektorn. Det finns alltid något att förädla eller utveckla i de befintliga installationer som finns idag. Där ska vi finnas som ett stöd i tidiga skeden och sen följa projektets gång ”från ax till limpa”. En stor ståndpunkt för mig är att vi tar ansvar för att de åtgärder vi föreslår ska vara hållbara och gärna få in cirkulärt återbruk för att minimera klimatavtrycken i alla led.

 

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut för en medarbetare inom företaget?

Som medarbetare på Arqly har man alltid goda utvecklingsmöjligheter. Då vi har ett stort tjänsteutbud inom företaget är det lätt att utbyta erfarenheter och utbilda sig både internt och externt. Vi ska alltid ha rätt kompetens utefter vad marknaden ställer oss inför.

 

Finns det några särskilda färdigheter eller erfarenheter som ni prioriterar när ni anställer nya medarbetare?

Som ny medarbetare så är det meriterande om man är Energiexpert, VVS-konstruktör, besiktningsman och har minst 5års branscherfarenhet från likande verksamheter då det ställs hårda krav på oss från våra uppdragsgivare. Du ska kunna arbeta strukturerat och självständigt ta ansvar för din arbetsdag.

 

Vilka utmaningar står ni på Affärsområde Energi & Teknik inför just nu, och hur ser du att en ny medarbetare kan bidra?

Som det ser ut idag så står vi med den angenäma utmaningen att vi har kontinuerliga förfrågningar som vi inte kan åta oss då vi helt enkelt inte har tiden och ibland inte all kompetens som efterfrågas. Därav har nu du möjligheten om du sitter som Energiexpert eller med någon annan liknade spetskompetens att vara med att utveckla affärsområdet i vårt innovativa företag.

 

Visst låter det spännande? Så tveka inte att höra av dig så tar vi allt utefter dina förutsättningar och ambitioner!

Inred med stil!

ARQLY INREDNING PRESENTERAR: Stilarter Att inreda efter sin personlighet är ett kreativt och givande sätt att skapa ett utrymme som verkligen känns som ditt eget.

Läs mer

Construction Management

Byggprojekt är komplexa och kräver mycket och varierad kompetens. För att göra det enklare, men ändå behålla kontrollen över projektet, kan byggherren använda sig av

Läs mer