Gatuvy på en byggnad

Arqly bygger hållbara förutsättningar för medarbetare och kunder

Intresset för bygg- och fastighetsmarknaden ökar – kraven lika så. Hållbarhetsfrågor blir alltmer viktigt samtidigt som höga avkastningar från fastighetsinvesteringar attraherar fler investerare. Hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare när det kommer till produktion såväl som personal – något Arqly tagit fasta på.

– Det är här vi kommer in i bilden, vårt mål är att våra kunder ska se oss som en tillgång som både sparar tid och pengar, berättar Cecilia Aldén, VD på Arqly.

Visionen på Arqly är att finnas där kunden behöver dem, inom hela spektrat och alla led. Här finns konstruktör, projektledare, arkitekter och andra specialister med individuella spetskompetenser som kan möta kundens behov.

Johanna Lundqvist arbetar som arkitekt, hon berättar hur det är att arbeta på Arqly och varför en bra arbetsplats bidrar till bättre resultat.
– På Arqly finns en stöttande atmosfär som gör att man känner sig trygg i att ta eget ansvar. Man ges utrymme att utvecklas och har möjlighet att påverka sin egen yrkesroll. Lösningarna i projekten bygger på såväl erfarenhet som mod att testa nya saker, vilket gör arbetet väldigt roligt och varierande.

På Arqly vill man förverkliga kundens önskningar, vad de än är, och metoden grundar sig i en tydlig och gemensam vision om att ett gott resultat kommer från en hållbar och glädjefylld arbetsmiljö.
– Min uppgift som VD på Arqly är att skapa förutsättningar för att våra medarbetare och kunder ska få en så enkel och behaglig vardag som möjligt. Det åstadkommer jag genom att skapa en arbetskultur som tillåter ansvarstagande – och framför allt ger mandat att ta ansvar, säger Cecilia.

På Arqly understryker man vikten av glada och nöjda medarbetare. Alla som arbetar på företaget ska ha möjlighet att påverka, det skall vara korta beslutsvägar och fritt från hierarkier. Här vill man skapa en hållbar verksamhet ur alla perspektiv, där smarta och effektiva lösningar visar vägen.

– Det bästa med Arqly är att jag får möjligheten att jobba i projekt där vi utvecklar samhällsfastigheter. Jag får använda mina erfarenheter från offentliga verksamheter som nyttjare. Den spännande utmaningen ligger ofta i att uppfylla verksamhetens specifika krav inom projektets ramar vilket ger slutkunden och samhället ett stort värde när det lyckas, berättar Ludvig Svehn, Bygg- och Projektledare på Arqly.

– Vi vill skapa möjligheter för oss själva och våra kunder och det gör vi bland annat genom att alltid främja och stötta utvecklingen av gott ledarskap, avslutar Cecilia.

Hela denna text är skriven av Human Performance och publicerades i bilagan Morgondagens Näringsliv i Svenska Dagbladet.

Inred med stil!

ARQLY INREDNING PRESENTERAR: Stilarter Att inreda efter sin personlighet är ett kreativt och givande sätt att skapa ett utrymme som verkligen känns som ditt eget.

Läs mer

Construction Management

Byggprojekt är komplexa och kräver mycket och varierad kompetens. För att göra det enklare, men ändå behålla kontrollen över projektet, kan byggherren använda sig av

Läs mer