Medarbetarintervju med Linus Löfgren

Vi passade på att ställa några frågor till Linus Löfgren som arbetar som konstruktör hos oss på Arqly!

Vad är det mest givande med att arbeta som konstruktör?
En stor del i att arbeta som konstruktör handlar om att översätta arkitektens design till något som går att bygga. I de flesta fallen vill man inte att byggnadens bärande stomme ska vara särskilt framträdande och ta plats, eller rent av vara i vägen för tänkta planlösningar, då gäller det att hitta en bra balans där man tar hänsyn både till det estetiska och rent ekonomiska aspekter. Detta är inte alltid så enkelt som man kan tro men väldigt belönande när man ser sina idéer bli verklighet.

 

Vilket är det roligaste projektet du arbetat med?
Det är en svår fråga, med mer än 10 år som konstruktör har det blivit en hel del projekt. Projekt som sticker ut när man tittar tillbaka är kanske sådana som är lite utöver det vanliga, som till exempel att ha varit med och ritat stålet som bär ett 800m2 stort glastak. Andra projekt man varit med i kan vara roliga för igenkänningsfaktorn även om insatsen i sig var ganska liten, som att jag gjort ritningar för upphängningen av informationstavlor på Arlanda flygplats. Ett projekt som ligger lite närmare i tiden var Smedbyskolan, där vi tagit fram förfrågningsunderlaget för konstruktionen. En stor ny skola med många utmaningar – skyddsrum, sporthall och en ganska speciell utformning av tak. Andra projekt blir roliga för att projektgruppen är bra, då tänker jag främst på projekt där vi jobbar tillsammans med våra arkitekt- och projektledarkollegor här på Arqly, till exempel Dynamiken L01 i Ebbepark i Linköping, där även konstruktionen blev lite utav en utmaning.

 

Vad tycker du är mest intressant i byggbranschen just nu?
Det är mycket nu som handlar om hållbart byggande och allt vad det innebär. Jag tycker det är bra att man strävar efter grönare byggnader, det är helt klart framtiden (även om jag egentligen gillar betong). Träbyggnad och KL-trä är något jag gärna skulle vilja lära mig mer om.

 

Är du sugen på att arbeta hos oss på Arqly? Just nu söker vi Affärsområdeschef Byggnadskonstruktion och Erfarna Konstruktörer.

Vi söker en VD till Arqly

Arqly tar nu klivet in i en ny strategisk resa och har som vision att utvecklas med en kontinuerlig tillväxt de närmaste åren. Detta för

Läs mer

Affärsområdeschef Arkitektur

Nu söker vi en Affärsområdeschef Arkitektur till kontoret i Norrköping. I din roll som Affärsområdeschef Arkitektur kommer du att leda ett team av 30 arkitekter

Läs mer